Wila A/S: Ønsket om et kompetenceløft

Wila A/S havde et ønske om at få en partner med ombord til at styrke deres vækstrejse og deres fremtidige muligheder, og solgte derfor 40 procent af deres aktier til Industri Udvikling. Administrerende direktør og stifter af Wila A/S bevarer aktiemajoriteten i virksomheden.

Wila A/S laver procesudstyr og løsninger i rustfrit stål målrettet primært fødevare- og pharmaindustrien. Virksomheden blev grundlagt af Lars Lauridsen og Jette Wittrup, der fortsat er hovedaktionærer og udgør direktionen i virksomheden. Virksomheden ligger i Silkeborg, hvor man beskæftiger ca. 65 ansatte.

Ønsket fra Wilas side var at få en partner med ombord til at sikre den fortsatte vækst og udvikling, da de i disse år oplever en stærkt stigende interesse fra både ind- og udland til deres løsninger og produkter. Hos Industri Udvikling så vi et stort potentiale i Wila, da de har stærke kompetencer, spændende kundesegmenter inden for bl.a. fødevareindustrien samt ikke mindst en god kultur i virksomheden. Målet er at Wila A/S skal vækste både i Danmark og internationalt, bl.a. ved at øge kendskabet til Wilas højkvalitetsprodukter og -løsninger, og derigennem blive en stadigt stærkere partner for kunderne.

Vi lever af at investere i dygtige ejerledere. I Wila A/S ser vi en veldrevet virksomhed med et betydeligt vækstpotentiale, ikke mindst internationalt. Samtidig har vi i Lars og Jette et ejerlederpar ved roret, som gerne vil have en aktiv minoritetsinvestor med til sparring omkring den videre vækstrejse med virksomheden. Dét vil vi gerne investere i” udtaler Managing Partner i Industri Udvikling, Dan Højgaard Jensen, omkring investeringen i Wila A/S.

Samtidig udtaler Lars Lauridsen, stifter af Wila A/S, omkring det nye samarbejde: ”Vi søgte en samarbejdspartner med andre kompetencer, end vi selv besidder, og det er derfor også nogle af disse vi ser særligt frem til at få tilført Wila den kommende tid. Vi har brugt de sidste 21 år på at bygge Wila op til det, det er i dag, og det er vi meget stolte af, men til næste skridt har vi brug for et kompetenceløft, særligt i forhold til strategisk ledelse og udvikling, og det kommer Industri Udvikling med.

Til dette tilføjer Jette Wittrup, medindehaver af Wila A/S: ”Industri udvikling har det, der skal til for at vi kan løfte Wila til dét, vi har ambitioner om. Med IU ombord ønsker vi at fortsætte arbejdet med at professionalisere virksomheden og hele tiden blive bedre til det, vi gør.

Med investeringen følger samtidig et ønske om at der skal ske et glidende generationsskifte i Wila A/S, og med Industri Udviklings mange års erfaring indenfor dette, fandt Wila A/S den helt rette partner.

Hos Industri Udvikling ser vi frem til det nye samarbejde omkring videreudviklingen af Wila A/S.

 

For mere information

Kontakt:
Dan Højgaard Jensen
på tlf. 23 32 76 50 eller mail: dhj@industriudvikling.dk