Omada A/S: Ønsket om videre vækst har resulteret i salg til CVC Capital Partners og GRO Capital

En rejse med høj vækst, gennembrud på det internationale marked samt en udvikling af virksomheden, der har betydet at de er førende indenfor sit felt. Dette er hvad en 18 år lang rejse, der begyndte tilbage i år 2000 har resulteret i, da Industri Udvikling investerede i den dengang nyopstartede virksomhed Omada.

Tilbage i år 2000 blev en lille start-up virksomhed etableret ved navn Omada. Der skulle dog ikke gå mange år før at denne virksomhed voksede sig til en af verdens førende indenfor sit felt. Industri Udvikling var med allerede fra start af i år 2000, hvor virksomheden var en SAP-konsulent virksomhed, der skulle finde sit forretningsområde indenfor software salg. Der er sket meget igennem de sidste 18 år, og i dag står virksomheden som førende indenfor IT sikkerhedsløsninger til firmaer. 

Omada er i dag førende indenfor sit felt af IT sikkerhedsløsninger, hvor de leverer services indenfor identity management samt access governance, der kan hjælpe virksomheder med at beskytte forretningskritiske og personfølsomme data, samt sikre at lovkrav bliver overholdt. Virksomheden har siden start haft stort fokus på at levere det bedste for deres kunder, hvilket har været med til at føre dem til den kæmpe succes de er i dag. Omada har hovedkontor i København, og har over 270 medarbejdere fordelt henover Europa og Nord Amerika. Der har især været gang i væksten siden år 2004 hvor virksomheden har oplevet høje tocifrede vækstrater i softwaresalget årligt, og har opnået flere forskellige priser. 

”Det har været en af de mest interessante rejser, man som investorkan komme på, at være med i Omada gennem 18 år. Ved investeringen i år 2000 var Omada bare en ide i 3 iværksætteres hoved. De har så ved stor flid, kreativitet, dygtighed og tilpasningsevne formået at udvikle Omada til en af verdens førende virksomheder inden for deres forretningsområde. Ikke mindst Morten Sigurdssons udvikling som direktør, fra i opstarten ganske få medarbejdere, til i dag flere hundrede dygtige ansatte fordelt på mange lande, har været imponerende. Han har evnen til at gøre en virksomhed meget stor samtidig med at risikoen holdes på et lavt niveau, f.eks. har virksomheden aldrig haft bankgæld og aldrig haft underskud. Flottere kan det næppe gøres.” Udtaler partner og advisor i Industri Udvikling, Lars Blavnsfeldt. 

Efter 18 års rejse sammen med Omada, vil Industri Udvikling gerne takke for et utroligt spændende samarbejde, der især har båret præg af en høj vækst og innovative ideer. Det er i dag virksomhederne ”CVC Capital Partners’ Growth Fund” og ”GRO Capital” der har investeret i Omada, der gerne skulle hjælpe med endnu videre vækst. Vi ønsker Omada al held og lykke i fremtiden, og ser frem til at følge med på sidelinjen af den nye spændende rejse de skal på. 

 

Lars Blavnsfeldt
Partner & advisor

Tlf.: 23 31 46 15
Mail: lb@industriudvikling.dk