Despec Nordic Holding A/S: Salg til tyske Systeam AG

Et behov for et selvstændigt ejerskab fik i 2006 Industri Udvikling med på en rejse sammen med Despec Nordic, der betød en videre vækst for virksomheden samt førte til at Despec Nordic forbedrede sin markedsposition til at være nordens førende indenfor sit felt.

Tilbage i 2006 investerede Industri Udvikling i Despec Nordic, da moderselskabet i Holland ikke længere kunne følge med, og der opstod behov for at administrere Despec Nordic under en selvstændig ledelse. Her kom Industri Udvikling ind i billedet, da de igennem et management-buy-out, sammen med ledelsen, købte den hollandske ejer ud. Det var især et ønske om, at Despec Nordic skulle stå stærkere, der lagde grund for denne investering, og var startskuddet til et samarbejde mellem Industri Udvikling og Despec Nordic. 

Despec blev etableret i 1992 i Danmark, som den første egentlige distributør af computer- og printertilbehør. Dengang blev alle produkter købt direkte af moderselskabet i Holland. I 2004 blev Despec Nordic Holding A/S etableret som holding selskab for de nordiske aktiviteter, med en samlet ledelse og 100% fokus udelukkende på den nordiske region. Despec Nordic har i dag et bredt sortiment indenfor IT forbrugsstoffer & papir, IT-tilbehør, ergonomi produkter til kontoret, printere og printløsninger samt kontormaskiner og kontorartikler. Med deres mange år indenfor branchen og med mere end 140 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige, Island og Finland står de i dag som en komplet distributionsløsning ikke alene til nordiske kunder, men meget vigtigt også til producenter og leverandører udenfor regionen. 

I 2006 fik vi en forespørgsel om at deltage i et management buy-out af Despec, da deres hollandske moderselskab var i økonomiske problemer. Det var en let beslutning at sige ja, da direktør Michael Voll allerede havde været direktør i selskabet i 15 år på trods af sin unge alder. Siden har Michael sammen med Torkil Nedergaard drevet virksomheden med stor professionalisme. Despec har udbygget sin position som Nordens førende på sit felt. Det er derfor et godt match at tyske Systeam, der har en lignende position i DACH området, overtager. Det bliver spændende at se hvad de to virksomheder tilsammen kan udvikle det til i de kommende år. Systeam har i hvert fald fået et kompetent lederteam og en god markedsplacering ved købet.”Udtaler partner og advisor i Industri Udvikling, Lars Blavnsfeldt. 

Efter mere end 12 års rejse sammen med Despec Nordic har Industri Udvikling nu solgt deres aktiepost til den tyske branchevirksomhed Systeam. Michael Voll, der har været direktør siden selskabets begyndelse i 1992 fortsætter i denne stilling efter handelen. Hos industri Udvikling takker vi for en utrolig spændende rejse der har budt på høj vækst, professionelt arbejde samt en styrket markedsposition der har drevet virksomheden til nordens førende indenfor sit felt. 

Lars Blavnsfeldt
Partner & advisor

Tlf.: 23 31 46 15
Mail: lb@industriudvikling.dk