Confac: Vækstrejse og exit til stifterne

Confac producerer facadeelementer i beton. Produkterne afsættes på det danske marked.

Confac  blev stiftet af fire personer i 2007. Erling, Peter, Verner og Frank var alle ansatte inden for industrien, men havde ønske om at etablere og drive egen fabrik. Samtidig havde de tanker om, at produktion af betonelementer kunne tilrettelægges mere effektivt end på de traditionelle fabrikker.

Resultatet blev etablering af Confac; et alternativt og mere fleksibelt produktionslayout blev fastlagt, og byggeri af fabrikken sat i værk Virksomheden var klar til at påbgynde produktion i maj 2008, og nåede lige at komme i gang, da finanskrisen kom buldrende. Efterspørgslen efter betonelementer faldt voldsomt.

Confac kontaktede Industri Udvikling i midten af 2010. Selskabet havde nu givet underskud i to år, men mente at kunne se ind i bedre tider. De overbeviste i hvert fald Industri Udvikling om, at stigende omsætning og positive bundlinietal var inden for rækkevidde. Det viste sig også at være korrekt.

I 2014 fik Industri Udvikling en henvendelse fra en virksomhed inden for byggebranchen, der kunne være interesseret i at købe sig ind i Confac. Også de havde fået øjnene op for den konkurrencedygtighed, der lå i selskabet.

Det at invitere en fra branchen ind som investor blev diskuteret noget, og fordele og ulemper vejet op mod hinanden. Det viste sig, at det nok ikke var en fordel med denne løsning, og i hvert fald var det ikke ledelsens foretrukne model.

I diskussionerne omkring dette blev det også klart for ledelsen, at de egentlig gerne ville eje selskabet selv og fremover være rene ejerledere. Med den baggrund blev denne mulighed diskuteret, og det endte med, at de fire stiftere købte Industri Udviklings aktier.

Industri Udvikling nåede således at være medejer af Confac i fire år. Gennem de fire år beviste virksomheden, at den havde et godt og konkurrencedygtigt forretningsgrundlag, og resultater på -5 mio.kr. blev vendt til resultat på +5 mio.kr.

På lykkelig vis kan man se, at selskabet fortsætter den positive udvikling, og er på vej mod at præstere endnu flottere resultater. Også dejligt – selv, eller måske nærmere ikke mindst – for en tidligere aktionær!

Confac Driftsresultater