Optimate ApS: Management Buy-out

Industri Udvikling har købt 30,4% af aktierne i det hurtigvoksende it-konsulenthus Optimate ApS i et management buy-out og ejer nu virksomheden sammen med selskabets ledelse. Derudover ejer en række andre medarbejdere samlet set en mindre andel af selskabet.

Optimates direktør René J. Frøkjær glæder sig over at have fået Industri Udvikling om bord.

”Jeg tror, at Industri Udvikling passer rigtig godt til os og den vision, vi har for virksomheden”, siger René J. Frøkjær, der sammen med Industri Udvikling, selskabets driftsdirektør og en større kreds af medarbejdere har købt Optimate fra dets tre grundlæggere.

”Vi vil gerne have, at der kommer nogen og er med til at professionalisere virksomheden, men vi mener også, at det er vigtigt, at vi kan sikre en kontinuitet”, siger René J. Frøkjær.

Optimate blev grundlagt i 2004 af de tre grundlæggere John Jeppesen, Bruno Max Sørensen og Uwe Jensen. Optimate ApS er et af Danmarks førende IT-konsulenthuse inden for Microsoft Dynamics AX – og er MS Gold Partner. Forretningen er implementering og udvikling af Microsoft Dynamics AX ERP-software til mellemstore og større virksomheder. Derudover udvikler selskabet en række egne softwaremoduler til Dynamics AX, som sælges og supporteres i tillæg til AX.

Optimate modtog i 2009 en Gazelle pris, der blev den første af i alt 7 Gazelle priser, virksomheden har modtaget. I dag består Optimate af mere end 50 medarbejdere fordelt på seks lokationer i Aalborg, Vejle, Esbjerg, Sønderborg, Odense og hovedkontoret i Hinnerup.

Industri Udviklings adm. direktør Dan Højgaard Jensen, glæder sig over investeringen.

»Selskabet har ikke brug for penge - den er velindtjenende. Det er en god platform for at vokse yderligere, og det tror vi og ikke mindst ledelsen på. Der skal ikke ske radikale ændringer, men der skal nok investeres i markedsføring af selskabet, og tilkøb er bestemt ikke umuligt,« siger Dan Højgaard Jensen.

Han medgiver, at han ikke er ekspert i ERP-systemer og fortæller, at kapitalfondens due diligence i høj grad går på ledelsen, når kapitalfonden investerer. Her er det et kæmpe plus, at ledelsen har valgt at købe en meget betydelig ejerandel i selskabet via en såkaldt management buy-out.

 »Sat lidt på spidsen er 80 pct. af vores due diligence at kigge de folk i øjnene, vi skal arbejde sammen med. Jeg får næsten ikke bedre due diligence end at dem, der kender det pågældende selskab og markedet, selv tager penge op af lommen og investerer,« siger Dan Højgaard Jensen.

Fremadrettet er det forventningen at forøge selskabets omsætning væsentligt ved dels udvidelse af forretningsområder samt betydelig øget satsning på softwaremoduler.

 

For mere information

Kontakt:
Dan Højgaard Jensen
på tlf. 23 32 76 50 eller mail: dhj@industriudvikling.dk