Sports Group Denmark A/S: Ejerledere delkapitaliserede og tog et stik hjem

Industri Udvikling købte 28,5% af aktierne i Sports Group Denmark, og ejer nu virksomheden sammen med de oprindelige ejerledere.

Sports Group Denmark (SGD) designer, producerer og sælger sportsbeklædning og tilhørende accessories primært i Norden. Selskabet påbegyndte eksport til Norge og Island i 2014, hvor de også opnåede stor vækst.

SGD blev stiftet i 2012 af Bjarne Jeppesen, og senere kom også Mark Christiansen til. Begge kom med lang erfaring fra sportstøjbranchen. Efter blot 4 års eksistens formåede SGD at vokse sig stor nok til at kalde sig markedsleder indenfor sportstøj og udstyr til kæderne i Danmark. 2016 valgte stifterne at sælge 28.5% af aktierne til Industri Udvikling, med et ønske om at delkapitalisere på den opnåede succes og få en professionel partner ind til den videre udvikling af virksomheden.

Bjarne Jeppesen udtaler om baggrunden for delsalget til Industri Udvikling: ”Det var gået utrolig hurtigt; på fire år havde vi nået en omsætning på en kvart milliard og fremtiden så fortsat ud til at byde på betydelig vækst og indtjening. Vi valgte at tage Industri udvikling med da vi dels gerne ville tage et stik hjem privat, dels gerne ville have en partner med på den videre rejse med erfaring fra vækstrejser fra andre virksomheder og med betydelig erfaring med exitprocesser når/hvis vi må komme dertil på et tidspunkt. Vi gjorde det ikke for at trække i håndbremsen, vi gjorde det for at få noget professionalisme ind fra folk, der har erfaring med lignende vækstrejser, herunder at få etableret en professionel bestyrelse, der kunne give os som daglig ledelse noget kvalificeret modspil og sparring. Sidst, men ikke mindst var det meget vigtigt for os ikke at sælge en majoritet men beholde kontrollen med selskabet. Derfor var Industri Udvikling oplagt”.

Også Industri Udviklings direktør, Dan Højgaard Jensen, så gode vækstmuligheder for virksomheden. ”Sports Group Denmark havde på uhyre kort tid opbygget en stærk nicheposition, og når stifterne på så kort tid havde realiseret så stor en vækst og tjent penge undervejs så bestyrkede det os i troen på investeringen, som vi mener har et stort potentiale fremadrettet. Siden vi investerede har ledelsen og udviklingen i selskabet da også bare bekræftet dette. De gør det forrygende godt”.

Om Industri Udviklings rolle i SGDs bestyrelse fortæller Dan Højgaard Jensen: ”Vi er i Industri Udvikling ikke brancheeksperter – det antager vi at den daglige ledelse er. Vi har dog en række erfaringer fra de mange andre selskaber og brancher vi gennem tiden har investeret i. Disse erfaringer forsøger vi selvfølgelig at bringe i spil - også i Sports Group Denmark. Vi investerer i stort set alle industrier, men går altid efter virksomheder, der har en dygtig ledelse, som formår at eksekvere på en strategi inden for den niche eller den branche, virksomheden nu befinder sig i.”

Efter Industri Udviklings investering i 2016 har SGD fortsat opnået gode resultater, og både bestyrelse og ledelse anser resultatet for 2017 som yderst tilfredsstillende. SGD har udbygget deres brand-portefølje med internationale brands som Victor, Mizuno, Bjørn Borg mfl. samt udvidet porteføljen med egne varemærker. Udover hovedkontoret i Ikast og kontorerne i Kina og Finland har SGD i 2017 åbnet et nyt kontor i München, som skal hjælpe med at sikre, at virksomheden er godt rustet og klar til at realisere deres planlagte internationale vækststrategi. Derudover er der ved at blive opført et nyt domicil i Funder ved Silkeborg, som skal bestå af moderne showroom- og kontorfaciliteter.

For mere information

Kontakt Dan Højgaard Jensen på tlf. 23 32 76 50 eller mail: dhj@industriudvikling.dk