Carsoe A/S: En virksomhed i stærk vækst

Industri Udvikling erhvervede i 2017 20% af aktierne i Carsoe fra den nuværende ledelse og ejere. Salget skete med udgangspunkt i et ønske om at delkapitalisere de hidtil opnåede resultater, samt at få en partner med til den videre udvikling af forretningen, herunder realiseringen af den betydelige vækst, der forventes i de kommende år.

Carsoe A/S er en førende aktør inden for procesudstyr til tre forskellige segmenter i fødevareindustrien; Seafood (turn-key løsninger til trawlere og fiskefabrikker), Food (pakkeanlæg, bakkedispensere m.m. til fødevareindustrien) og Liquid Processing (silo- og tankanlæg til især mejerisektoren).  

Virksomhedens hovedsæde er placeret i Aalborg og har datterselskaber i henholdsvis USA og Norge. Carsoe eksporterer i dag til 34 lande og flere nye eksportprojekter er allerede på vej.

Majoriteten i sikkerhed
"Med salget af en minoritetspost til Industri Udvikling har vi opnået det, vi gerne ville; dels har vi kapitaliseret på nogle af de resultater, vi har skabt over de seneste år, men samtidig beholder vi majoriteten i selskabet. Dette er afgørende for os, da vi er overbeviste om, at Carsoe A/S kan udvikles til en endnu større og stærkere global spiller inden for vores tre nuværende forretningsområder fremadrettet. Dén værditilvækst vil vi gerne være en betydelig del af", udtaler Mikkel Jacobsen, CEO i Carsoe.

Industri Udvikling agerer altid minoritetsinvestor, og skiller sig på den måde ud fra andre fonde, der typisk ønsker at blive majoritetsejer. 

”Vi vil rigtig gerne have, at ledelsen har en stor ejerandel. Kulturmæssigt passer det bedre til os at være med i konstellationer, hvor vi taler som ligeværdige partnere. Vi vil ikke svinge taktstokken, men derimod være sparringspartner på vækststrategien.” udtaler adm. direktør i Industri Udvikling, Dan Højgaard Jensen.

En ledelse der eksekverer
Carsoe har de seneste år levereret nogle flotte resultater, der har resulteret i en flot vækst i både omsætning og indtjening. 

Siden Industri Udviklings investering i Carsoe i 2017 har selskabet fortsat den meget positive udvikling. Omsætningen er vokset med +50% og indtjeningen næsten fordoblet. 

Carsoe har vækstet inden for alle tre forretningssegmenter, men især Seafood har vækstet meget betydeligt, bl.a. med en ordre på 6 nye fisketrawlere til Rusland med en værdi på +800 mio.kr. 

"I Carsoe A/S så vi kombinationen af en stærk spiller i en branche i vækst med en rigtig dygtig ledelse, der har vist, at de kan eksekvere på en ambitiøs strategi. Det troede – og tror - vi også de kan fremadrettet, hvorfor vi valgte at være en del af den fremtidige rejse sammen med dem. Vi må også konstatere at selskabet allerede nu er kommet op i en størrelse, hvor flere potentielle købere henvender sig. Så hvor længe vi ender med at være med ombord må tiden vise. Vi bliver meget gerne, men viger også om nødvendigt pladsen for en ny og større medejer, der vil kunne bidrage endnu mere til realiseringen at de mange muligheder, der ligger foran Carsoe", siger Dan Højgaard Jensen. 

For mere information

Kontakt:
Dan Højgaard Jensen
på tlf. 23 32 76 50 eller mail: dhj@industriudvikling.dk

Læs mere om Carsoe A/S

Klik her for at gå til virksomhedens beskrivelse, inkl. økonomital mv.